2024-09-05
朋友仔聚餐今日食越南野,原來彌敦道開左呢間越南餐廳食物份量都幾大,味道唔錯,價錢都好低唔怪得都幾多人捧場順化蕃茄蟹肉扎肉湯檬 🦀🍅鍾意蕃茄湯底嘅我,覺得呢個酸酸甜甜好開胃,個湯底又唔會太杰身,湯檬都好爽口,加上蟹肉嘅鮮味,最啱呢個咁熱嘅夏天食。 西貢咖喱牛腩配法包🥖🐮個包真係烘得好香脆,一定要食同埋追加😝,咖喱牛腩都好腍唔會太辣,配個飯應該可以食得哂,真係好好味。 蓮藕苗沙律🥗🥗啲蓮藕苗好得意,食落有少少似橋頭,好爽夠酸又有啲辣,做前菜沙律,食完即時開晒胃💕。法式牛油雞翼🐥🐥雞翼炸得好香脆,牛油味好濃,好唔錯。軟殼蟹米紙卷🦀🦀米紙卷好薄身唔厚,捲得好紮實,入面嘅蔬菜條切得好幼細加埋香脆既軟殼蟹,又唔會覺得太油膩,點上甜酸醬,有種飽滿清新既口感。 越式豬頸肉 🐷🐖不能錯過的豬頸肉,燒得好Juicy,肉質軟糯,而且都幾大塊,四個人都食都好滿足。
朋友仔聚餐
今日食越南野,原來彌敦道開左呢間越南餐廳
食物份量都幾大,味道唔錯,價錢都好低
唔怪得都幾多人捧場
順化蕃茄蟹肉扎肉湯檬 🦀🍅
西貢咖喱牛腩配法包🥖🐮
蓮藕苗沙律🥗🥗
法式牛油雞翼🐥🐥
雞翼炸得好香脆,牛油味好濃,好唔錯。
軟殼蟹米紙卷🦀🦀
越式豬頸肉 🐷🐖