2022-06-29
估唔到寶林呢個景林商場有咁多美食🤩搞到我一連幫襯左三日今日先介紹呢間*越食*🍴🍴佢哋menu其實都多野揀,對於選擇困難嘅我,通常都會盡量縮細範圍睇吓佢哋有咩推介或者套餐😌😌今次見到佢哋個二人餐超抵,$120有兩份主食、三份小食、兩個甜品及兩杯飲品🤩🤩足足有成九樣嘢,除翻開每樣都係13蚊左右🙇🏻♀️🙇🏻♀️香茅豬扒撈檬豬扒大大塊,一啲偷工減料都冇👍撈埋醬汁酸酸甜甜好惹味,不過如果多啲醬汁會更好香茅雞翼湯河雞翼超級入味,而且外皮焦香,肉質嫩滑,而且河粉份量都勁多🫣老闆仲有分湯唔怕浸林晒啲麵豬頸肉雖然係小食,但係份量一啲都唔少,肉質爽口彈牙 蝦餅蝦餅真材實料,咬落淡淡蝦肉網絲春卷入口外脆,勁鬆化,好好食😋椰香眉豆糯米粥呢個食落有啲紫米嘅感覺,口感較結,但食落都唔錯☺️椰香粟米糯米粥相反呢個會較稀少少🤏較似粥。整體感覺似芒果糯米飯嘅味道凍奶茶🥤檸檬🍋西洋菜蜜兩杯嘢飲又係勁大杯,好抵飲整體感覺:老闆真係益街坊,大件夾抵食👍Cp值高我仲見到60歲以上及學生可以即時減錢同贈送餐飲,認真有愛🥰📌 越食 (景林街市) (將軍澳)將軍澳寶琳北路38號景林商場景林街市地下T-KL9號舖#cp值高 #益街坊 #
今日先介紹呢間*越食*🍴🍴
睇吓佢哋有咩推介或者套餐😌😌
香茅豬扒撈檬
香茅雞翼湯河
豬頸肉
雖然係小食,但係份量一啲都唔少,肉質爽口彈牙
蝦餅
蝦餅真材實料,咬落淡淡蝦肉
網絲春卷
入口外脆,勁鬆化,好好食😋
椰香眉豆糯米粥
呢個食落有啲紫米嘅感覺,口感較結,但食落都唔錯☺️
椰香粟米糯米粥
相反呢個會較稀少少🤏較似粥。整體感覺似芒果糯米飯嘅味道
凍奶茶🥤
檸檬🍋西洋菜蜜
兩杯嘢飲又係勁大杯,好抵飲
整體感覺:老闆真係益街坊,大件夾抵食👍Cp值高
我仲見到60歲以上及學生可以即時減錢同贈送餐飲,認真有愛🥰
📌 越食 (景林街市) (將軍澳)
將軍澳寶琳北路38號景林商場景林街市地下T-KL9號舖
#cp值高 #益街坊 #將軍澳美食 #寶琳美食 #景林街市 #景林商場 #美食推介 #越式料理 #越食 #抵食二人餐 #yummy