2021-12-11 375 views
呢間平民麵包舖,近期因為呢個新推出嘅「法式焦糖布蕾法包」($16)而受到好多網民嘅追捧,今次經過難得咁啱遇到佢出爐,梗係要買返個嚟試吓佢🤤麵包嘅size好大,我諗有一個湯碗咁大,一個人冇乜可能食得哂🤣所以我哋切開share食🤣味道方面,布甸食落有好香濃嘅蛋味,而且唔算太甜,配埋表面嘅焦糖食味道啱啱好😋而且焦糖食落增添咗脆脆嘅效果,令成個口感更加豐富🤤不過麵包就略嫌太過韌,需要好用力去咬先咬到🤣總結,呢個麵包(甜品?🤣)相當好味,而且只係賣$16,性價比極高🤩不過聽聞佢每個鐘只係出爐四個,要買到真係需要啲運氣🙁

法式焦糖布蕾法包

2021-12-09