2023-09-02 215 views
夜晚放工去咗佐敦食拉麵,等咗一陣就有得入去,記得每次食親拉麵都好飽,女朋友次次都食唔晒。呢間金鶴拉麵可以俾佢嗌可愛的小份,咁就唔使浪費食物,價錢仲平啲添!今次我哋嗌咗極濃雞白湯拉麵(可愛的小份),同埋北海道蟹湯拉麵,仲嗌咗蒲燒活鰻魚串先講一講個極濃雞白湯拉麵,真係比平時食開嘅雞,白湯拉麵濃郁勁多,仲要配埋雞肉同埋豚肉叉燒,真係絕配,最後差唔多飲晒啲湯咁滯!北海道蟹湯拉麵一望落去就見到成個拳頭咁咁多嘅蟹肉,呢個價錢食真係好抵食,個湯仲要勁濃蟹味,香濃得來,又唔係死鹹嗰啲,食完一啲都唔口渴!最後就係鰻魚串,日本直送活鰻,好似係每日限量供應,一望到咁肥嘅鰻魚就已經上一啖咬落去,師傅控制火候控制得啱啱好,表面燒到脆脆地,肉質超級彈牙,一咬落去啲汁別晒出嚟,下次真係要試吓佢個鰻魚飯!最後,我哋仲用會員計劃換咗罐可樂飲,gur晒!見到佢門口貼住大胃王挑戰, 30分鐘內食晒2/4/6碗拉麵都有獎,我自問就真係挑戰唔到,因為份量真係好大碗,飲埋啲湯真係超級飽!不過你哋可以試試挑戰呀!

最後,我哋仲用會員計劃換咗罐可樂飲,gur晒!