2024-10-16 689 views
. #哈比四圍食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #🦀瘋狂食蟹嘅季節😝呢間連續獲得七年米芝蓮推介嘅餐廳,我記得上年都好似有嚟過都唔錯今年又再同朋友嚟食,見到佢大閘蟹套餐都好抵,最平$588 已經包括兩隻大閘蟹、前菜、主食、甜品,不過今次我哋就選擇咗散叫😁🦀 大閘蟹 $138/一隻餐廳職員會好細心問你需唔需要手套🧤但因為政府相關嘅政策會對需要收取$1,唔緊要啦😆大閘蟹每隻大約五兩左右,有三款口味,包括 清蒸、油煎、花雕,因為今次唔想食太濃味嘅關係,就揀咗原汁原味嘅清蒸同埋比較香口嘅油煎,真係每隻都好多膏,啲膏仲好香滑,蟹肉鮮甜,配埋黑醋更加鮮味🥢 蟹黃炒米粉 $138想講呢度平時食開嘅炒米粉真係一流,今次大閘蟹季節竟然有限定嘅蟹黃炒米粉,炒得非常均勻同埋乾身,而且米粉係彈牙唔係啲好嚡嘅米粉🐷 鮑魚紅燒肉 $188大約五件肥美嘅紅燒肉,係睇得出有五至六層嘅豬腩肉位,層層分明,但係入口即溶,再配埋新鮮嘅鮑魚,交換白飯就perfect,如果人數比較多可以額外以$38加購鮑魚🐟 鹹香黃花魚 $88成條魚炸到好香脆,連魚骨都係炸到脆卜卜可以食埋,箇中鹹鹹香香嘅味道真係送酒一流➡️莆田 (利舞臺廣場) (銅鑼
#哈比四圍食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #🦀
🦀 大閘蟹 $138/一隻
🥢 蟹黃炒米粉 $138
🐷 鮑魚紅燒肉 $188
🐟 鹹香黃花魚 $88

➡️莆田 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場7樓A號舖