2020-01-13 1040 views
想搵到好嘢食,梗係要周圍去啦,今次嚟到鰂魚涌搵食,去咗一個之前未去過嘅商場,商場入邊唔算多餐廳,但最得意嘅係商場外面竟然有一間海南雞專門店。我對小店都有點私心,見到呢啲咁隱蔽嘅小店都好想去試吓,雖然佢係一間外賣店,但係見到個價錢牌,真係唔好諗咁多快啲去試吓先。今日得一個人食嘢,所以揀外賣都幾好,揀咗一個招牌脫骨海南雞飯$45,同埋鹽香煎雞翼$20/5隻,雞翼普遍都幾大隻,呢個價錢十分之抵。特別欣賞嘅係海南雞飯,一打開蓋,已經聞到香噴噴嘅雞油飯未,我本人覺得,食海南雞飯一定係冇骨最過癮,所以果$5係值得比嘅,雖然就咁食飯已經好好味,但係老細應該覺得香港人食雞飯應該要有薑蔥油,撈飯食確係更加正。另外要一讚嘅係海南雞飯份量好多,如果一個普通食量既女仔應該會勁飽,所以男士們揀黎呢到開飯就最啱啦,同埋貼心嘅老闆放低下邊放咗啲酸蘿蔔,食完少少油膩嘅飯之後食返塊酸蘿蔔感覺清新好多。