2020-06-29 742 views
大坑新村街因為新咖啡店越嚟越熱鬧,不過今次唔係幫襯飲啡,而係隔離嘅印度餐廳。餐廳門面用咗灰玻璃,所以睇唔到裡面,雖然見到大大個牌手寫OPEN,都半信半疑係咪有開。睇睇吓出面個餐牌,老闆開門叫我哋試吓,我實在太耐冇食過KEBAB,好想食,一於入去試吓啦!噢!得我哋一枱,亦得老闆一個一脚踢,食到差不多先多一枱鄉里,其間都有鄉里嚟買外賣。STANDEE上有清真認證嘅icon,果然啲肉係鬆軟好多。最期待嘅kebab超足料,味道亦令我諗起第一次喺外國食嘅kebab,嗰次嘅kebab係好味到俾一班海鷗搶食,過咗N年,終於食得返一樣嘅味!butter chicken 係我媽咪其中一樣拿手小菜,佢煮嘅比較啡黃色,牛油味比較重,而今次磚紅色嘅butter chicken 香料味重啲,配埋印度米嘅炒飯仲正。lunch set包汽水,冇加一,份量又多,kebab大份到食唔晒,真係好抵啊!
mixed (lamb & chicken) kebab
butter chicken rice
2020-06-27
$65 (Lunch)
mixed (lamb & chicken) kebab
butter chicken rice