2005-06-26 26 views
臨近月尾, 加上今個星期食突左, 所以一個人晚間去欽記簡簡單單食麵.聯和墟真可謂臥虎藏龍, 地方少少, 外國勢力有爵士拉麵及賢苑等, 地方勢力有廣記, 欽記等, 間間都係幾十年歷史.欽記在聯和墟已多年. 所以很有親切及街坊感覺, 而經常都是客似雲來.這裡有一般店舖的價格特色.1. 有大, 小大19元, 小16元2. 雙拼不用加錢.3. 伊麵底不用加錢.今日叫了個大雲吞牛腩雙併伊, 都係19 元.牛腩炆得夠晒腍, 亦夠入味, 雲吞若果要求過份少少就希望多點蝦肉. 伊麵吸了牛腩汁, 也很好味.若果以貨比貨就無得講, 不過街坊舖同阿媽廚房一樣, 加了感情分, 就算一百間麥奀, 都難以代替其地位.

這裡有一般店舖的價格特色.

1. 有大, 小大19元, 小16元
2. 雙拼不用加錢.
3. 伊麵底不用加錢.

今日叫了個大雲吞牛腩雙併伊, 都係19 元.