2023-11-18 308 views
今次我地去左元朗食飯,屯天元我就真係比較少去,元朗比較熟都係大馬路果邊,難得入元朗就探索下我少去既地方,呢間川菜館就近Yoho果邊,順路行黎食完可以搭西鐵走🚇入到餐廳坐位幾好,多人有圓枱,少人有4人枱,仲有卡位,張墊枱紙仲有介紹可以book房唱K,不過我地得2個人就冇了解到,我睇完餐牌覺得佢個套餐好抵食,A餐個雞煲餐夾埋成4個餸先($398),我地就揀左呢個餐啦🤓涼菜三選一我地揀左爽辣魚皮,呢個魚皮好爽脆,辣度岩岩好,底下仲有青瓜絲,前菜揀呢個真係一流👍🏻小菜我地揀左回鍋肉,d肉都好多同大塊,d椰菜同韮菜炒埋一齊夠曬香辣,用黎餸飯幾好😋有留意我既就知我又要揀碟蔬菜類扮下健康啦,我地揀左豬潤杞子浸時蔬,個菜係菜心黎既,d菜我覺得幾靚,食落好嫩,d豬潤又有杞子味,有靚菜食真開心😄最後就係呢個餐既精粹,風味雞煲半隻,平時食小菜既雞煲我預期係可能砂鍋上之類,呢個雞煲直頭係d雞煲火鍋店咁,成大鍋攞埋個爐黎邊煮邊食既,我真係好surprise,個雞煲好香好惹味,隻雞又夠大隻,成個鍋都係,好彩揀左A餐食到佢✌🏻呢間餐廳真係好味又抵食,講真淨係半隻既雞煲出去打邊爐都百幾蚊起碼,$398有3個餸仲有頭盤

呢間餐廳真係好味又抵食,講真淨係半隻既雞煲出去打邊爐都百幾蚊起碼,$398有3個餸仲有頭盤涼菜真係抵,加埋佢小菜選擇都多,鐘意叫曬兩碟肉又得,好似我咁揀碟菜都得
2023-11-15
$200 (Dinner)