2023-08-11
📌 肚餓了串燒烤焗專門店 - 尖沙咀亞士厘道17-19號6樓🗓(11/8) 星期五 ⏰ 晚上6點左右💈特式:又到Happy Friday,今日又出尖沙咀搵食,途經出名多好野食嘅亞士厘道,見到有間餐廳叫肚餓了,我又咁啱肚餓,所以就去試試佢。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐廳就係做set $168/位,包左每人半隻椒麻鮑魚雞煲,串燒就22款自選8款,仲包埋非酒精飲品任飲,用餐時間就120分鐘,而家等我同大家講下🐔🍲味道先。🌶🐔🍲椒麻鮑魚雞煲 - 呢個雞煲雖然一人係半隻,但份量都算幾多,椒麻味十足,鮑魚就一人一隻,雖然唔算大隻,都幾爽口,雞肉雪白兼有雞味,以我食開雞煲嚟講,算做得唔錯,入面仲有好多爽口白木耳,整體有中上級水準。🍢串燒 - 串燒就有22款,我同朋友就揀左16款唔同share,即叫即燒,上枱熱辣辣,味道亦有一定水準,尤其是羊類夠晒臊香,雞類亦唔錯,當中雞軟骨/雞肝/雞皮都係送酒必點。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 : 飲品就包無酒精飲品任飲,包括有大約10款紙包果汁/茶,同罐裝汽水支裝涼茶,如果想飲埋梅酒/清酒/啤酒任飲就需要加$68,如果朋友之間想摸下酒杯底,飲返兩杯,都唔算貴
🗓(11/8) 星期五 ⏰ 晚上6點左右
🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 飲品就包無酒精飲品任飲,包括有大約10款紙包果汁/茶,同罐裝汽水支裝涼茶,如果想飲埋梅酒/清酒/啤酒任飲就需要加$68,如果朋友之間想摸下酒杯底,飲返兩杯,都唔算貴,起碼抵過不少酒吧。
🍽環境:餐廳就位於亞士厘道一幢商業大廈,環境都好清幽,裝修/設計都幾有品味,坐得亦好舒服,早段時間又唔多人,三兩知己傾偈飲嘢,真係一流。
🤵🏻🤵🏻♀️🤵🏻♂️服務:職員服務好好,由介紹餐牌到上菜都好好態度,提供服務亦好迅速,比人感覺舒服自在。
💰💸價錢:今日一人一set都只係$168/人,有半隻雞煲,八串串燒,地點係尖沙咀旺區,仲要任飲,食物質素亦幾好,算係平價不二之選。
🐲💬總結:我覺得佢地嘅雞煲做得唔錯,味道及質素都有中上,個煲亦好精緻特別,打卡影相真係夠晒呃like,食物質素又唔錯,再加埋任飲簡直一絕。
推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍