細妹又放假飛反來,當然急不及待要同佢食飯,揀左長發食飯,佢落機搭機鐵落青衣城再行落長發,超級方便~京都薈新開既,地方闊落,乾淨,食物唔貴,當中片皮鴨同海鮮孖寶最抵食~首先叫左隻片皮鴨先 $128,師傅現場即片,都幾大隻,見到個皮好靚好似好脆個皮脆卜卜,油脂甘香,唔太肥,肉質軟熟鬆化~加埋醬同配料用皮包住食,好滿足~二食加$50可以揀苦瓜炆或者茄子炆我地揀左苦瓜,鴨肉好香,涼瓜爽口,醬汁惹味~蒜泥粉絲蒸大元貝 $68有4大隻,粉絲先係主角,充滿元貝既鮮甜同蒜泥既香~美極焗海蝦 $78比想像中份量多好多,蝦大隻肥美,肉質爽彈,好新鮮,用美極煎,外殼煎得香口乾身我地仲叫同好多人打邊爐,二百蚊左右任點任食,眼見材料幾靚新鮮,仲一路聞到人地既邊爐湯既香,下次要試下

個皮脆卜卜,油脂甘香,唔太肥,肉質軟熟鬆化~

加埋醬同配料用皮包住食,好滿足~

二食加$50
可以揀苦瓜炆或者茄子炆
我地揀左苦瓜,鴨肉好香,涼瓜爽口,醬汁惹味~

蒜泥粉絲蒸大元貝 $68
有4大隻,粉絲先係主角,充滿元貝既鮮甜同蒜泥既香~

美極焗海蝦 $78

Type of Meal