因為可以平日放假,所以同朋友一齊搵吓中環區有啲乜嘅平時想食嘅餐廳,可以試佢哋嘅午餐!朋友就推介左呢間香港少有嘅秘魯餐廳❤️我哋用OpenRice book咗1:00,因為係食飯時間,去到嘅時候已經冇晒位,好彩有訂位!🥹舖頭嘅地方唔算好大,而且啲枱都擺得幾密,坐起上嚟係有少少迫。午餐時間嚟食真係抵好多,套餐大約都係$100🤪呢度主打無激素秘魯燒雞,咁我哋梗係要嗌一個試吓🥳 佢一個套餐可以配兩款配菜,另外仲送飲品!一嚟到個size嚇親我,半隻烤雞都好大隻,另外配菜我哋嗌咗番薯同埋蔬菜。隻雞真係整得好好食,皮脆肉嫩,切落去仲有肉汁標出嚟🤤🤤🤤 雖然佢個樣平平無奇,但係真係好好食!另外啲番薯都好甜,鍾意食澱粉質嘅,我真係覺得大飽口福🤗因為唔想兩款食物都係計,所以另外一份我哋嗌咗煙燻豬肉三文治配薯條。上菜嘅時候仲嚇親,因為份量真係好多。個包焗到外脆內軟,入面嘅醬汁條配得好好,又唔似平時我哋食開嘅印度菜,但係又好香嘅香料味道🥰最後我哋兩個女仔係食唔晒全部嘢🤣 但真係好滿足!總結:食物質素係好好,但係餐廳坐得唔算好舒服,而且我哋坐門口位,因為整體餐廳冷氣都唔係好夠,所以其實我哋有啲熱。不過食物搭救❤️

午餐時間嚟食真係抵好多,套餐大約都係$100🤪

招牌秘魯烤雞

煙燻豬肉三文治

最後我哋兩個女仔係食唔晒全部嘢🤣 但真係好滿足!

2023-07-20
$130 (Lunch)
招牌秘魯烤雞
煙燻豬肉三文治