2021-06-08
成日覺得串燒係同朋友聚舊既唔錯選擇,因為D串燒即刻燒上得比較慢可以慢慢吹水😂有個foodie朋友就介紹左呢間串燒店俾我,佢已經幫襯過幾次話每次都keep到水準兼好抵食,一於等我試下🤓因為我個好飽既lunch仲濟到夜晚🙈 所以叫左唔多野~除左菠蘿係原味之外,其他都係少辣😀 有蒜蓉燒蟶子,西班牙黑毛豬肋串,雞胸軟骨x2,魷魚鬚同雞泡魚乾,另外仲有特色蒜蓉包~❤️雞泡魚乾好大塊👍 燒得靚唔會太燶又唔會太乾身😋❤️特色蒜蓉包蒜蓉包係配原舊蒜蓉上,唔怪之得叫“特色蒜蓉包”😯 有四件,每件都脆卜卜超好食!牛油味濃郁,可以按照自己喜好搽啲蒜蓉上去,創新既食法👏👏❤️蒜芯一串份量都好多下,只係其中一兩條有少少渣,其餘都幾甜~❤️燒蟶子面頭舖左勁多蒜,超惹味😁 蟶子好靚好新鮮,多肉肥美,底下仲舖左啲金菇,索晒蒜蓉好好食🤣❤️西班牙黑毛豬肋串肥瘦適中,肉質比我預期滑,好食!🤤❤️雞胸軟骨唔同普通雞軟骨,係真係連住少少雞胸肉😯 而啲雞胸肉竟然出奇地滑😱😱 軟骨有咬口,加埋少少辣味perfect match!😋❤️燒菠蘿係一開始落單但最後先黎到既,相信係店員刻意安排👍 非常甜同多汁,令成個晚餐好圓滿🤗朋友果然無介紹錯,呢間
因為我個好飽既lunch仲濟到夜晚🙈 所以叫左唔多野~
除左菠蘿係原味之外,其他都係少辣😀
❤️雞泡魚乾
好大塊👍 燒得靚唔會太燶又唔會太乾身😋
❤️特色蒜蓉包
❤️蒜芯
一串份量都好多下,只係其中一兩條有少少渣,其餘都幾甜~
❤️燒蟶子
❤️西班牙黑毛豬肋串
肥瘦適中,肉質比我預期滑,好食!🤤
❤️雞胸軟骨
❤️燒菠蘿
朋友果然無介紹錯,呢間串燒店真係非常出色!😍 其實我仲有好多野想試,例如個低溫乳鴿同海鮮荷葉飯🙊 只係今晚唔太餓🙈 一定會再黎!😚😚