2024-05-15 78 views
📍添添 ⭐️抵食家常便飯平時夜晚想食中菜/家常菜,除咗去酒樓之外,茶餐廳叫小菜食都係一個選擇。估唔到呢一間新開嘅茶記都幾抵,一個小菜連湯、飯、嘢飲,$100都唔使。同埋要欣賞佢唔係嗰啲超鹹、超濃味茶記,比較貼近屋企嘅味道。見好多街坊都會嚟食!😋✨ 雙檸蒸元朗烏頭 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我見好多人嚟到一定會叫條烏頭,因為真心好抵!去酒樓食冇百幾蚊都走唔甩。呢一度賣得咁平,仲要包埋湯飯嘢飲😤佢嘅調味都係好出色!怪唔之得咁多回頭客~✨ 黑松露蝦球炒滑蛋 $98 👍🏻👍🏻其實我百思不得其解,點解呢個會貴過條烏頭🤣不過佢嘅蝦係幾新鮮,黑松露味都出。但係就冇魚咁抵食喇🤣✨ 金銀蛋肉碎浸時菜 $75 👍🏻👍🏻👍🏻我出街食中菜慣咗要叫個菜😂到到都係冇咁抵食㗎喇,自己煮一定最平~不過呢個欣賞佢,調味剛剛好,唔會太鹹,個汁仲可以當湯飲,好清甜!☺️👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
📍添添 ⭐️抵食家常便飯

✨ 雙檸蒸元朗烏頭 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

✨ 黑松露蝦球炒滑蛋 $98 👍🏻👍🏻

✨ 金銀蛋肉碎浸時菜 $75 👍🏻👍🏻👍🏻

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)