2019-04-10
2047 views
好多年前已經聽過森美餐廳 但一路都冇去了解究竟係食啲咩 直到前排知道佢有威靈頓牛柳就決定要試下除左威靈頓牛柳之外 仲嗌左個鵝肝牛柳dinner set 先黎一人一個沙律 配黑醋 酸酸地幾開胃再黎就係餐湯蒜茸包 我揀左周打蜆湯 入面除左蜆仲有其他海鮮 一啲都唔孤寒 另一個就係跟餐嘅酥皮海鮮湯 蒜茸包焗得香脆惹味到我最期待嘅主菜—威靈頓牛柳酥皮入面包住芝士火腿 再入面就係牛柳 揀左五成熟 一切開肉汁流晒出黎 正 不過略嫌芝士火腿咸左少少 另外 薯菜都係十分出色鵝肝牛柳 鵝肝好肥美 細細件已經好夠喉 至於牛柳朋友就揀左七成熟 食落一啲都唔un主菜食到半朋友突然醒起佢個餐有個冷盤煙三文魚 應該係忙得滯漏左 提醒之後好快就上返比我地Dinner set包左甜品 印象中當晚有三款可以揀 木糠布甸 tiramisu 藍莓cheesecake 我地揀左藍莓cheesecake 不過不失 食左個咁豐盛嘅晚餐真係好滿足
到我最期待嘅主菜—威靈頓牛柳