2023-03-07 89 views
今日收工經過尖沙咀同朋友去食呢間樓上居酒屋,入到門口見到充滿日本風,有好多日系擺設。見佢原來有二人套餐,發覺又幾抵食,$688 加一。首先會有蜆肉味噌湯,熱辣辣入面有好多蜆肉。之後就會有三款刺身,分別係帆立貝油甘魚同三文魚。刺身都比較大件厚肉,鮮味十足。之後又有足料關東煮一共有七款,蘿蔔朔晒啲湯汁好淋超級入味,有年糕福袋、魚餅、芋絲,仲有椰菜豬肉卷、牛蒡卷、鵪鶉蛋,款式好豐富。佢仲有五款串燒可以選擇,推介燒白鱔,皮脆肉滑,魷魚鬚鮮甜入味。仲要左雞翼,五花腩同埋牛柳粒,食得好滿足。佢套餐我哋要咗牛肉壽喜燒,有滿滿嘅日本肥牛,再配埋金菇,吸收晒壽喜燒汁嘅精華,簡直一流。之後仲有個小食要咗清酒煮蜆,蜆肉飽滿清酒鮮甜。套餐仲有甜品,朱古力蛋糕,估唔到居酒屋大家都食到滿載而歸。