2022-10-22 45 views
早排去開尖沙咀,見到呢間食烤魚既店,原來佢既午餐套餐都幾抵食,我同婆婆一人叫左一個😆酸菜魚套餐可以揀酸菜魚飯都得,我地就叫左薯條,係婆婆好中意既粗身薯條,食落煙煙韌韌好有咬口,佢仲分開上,所以啲粉係唔辣既,分啲比偽韓仔都得❤️酸菜魚酸菜味好重,婆婆叫左微辣,我就覺得真係好微,岩晒啲唔食得辣既朋友👍🏻冒菜冒菜其實就係好似川式火鍋咁,不過佢就係煮埋先拎出黎,就稱之為冒菜,同台灣既麻辣燙有異曲同工之效😆簡單啲嚟講,其實就真係好似我哋香港嘅車仔麵囉😂我就揀左4個餸蘿蔔、墨魚、萵筍同埋魚蛋,味道偏淡,如果中意重口味,可以叫中辣或以上🤪跟餐仲會有埋飲品,所以都真係幾抵食㗎🥰

酸菜魚套餐

冒菜

跟餐仲會有埋飲品,所以都真係幾抵食㗎🥰