2024-05-01 238 views
今日嚟個新嘗試,試吓呢個連鎖嘅川菜小店🤗🔖麻辣雞絲涼皮💰44呢個雞絲粉皮都幾大份,而且雞絲嘅份量都十分多🐣肉質仲好嫩滑🤤食之前記得撈勻唔同嘅配菜,例如有青瓜絲同花生🤗味道非常唔錯!另外呢度嘅涼皮同出邊都唔同㗎,會比較較厚身一啲,似豆皮,帶有少少煙靭嘅感覺😛💫推薦指數: 8.5/10​​🔖麻辣薑蔥豚肉餃💰48餃子非常飽滿,入邊係滿滿嘅豚肉餡料🐽食落去又未至於話好辣,都幾惹味😙仲keep到有肉汁㗎😌同埋呢度嘅餃子係唔會有湯一齊上,所以餃子皮會比平時更加keep到個口感啊~💫推薦指數: 8/10​​🔖熊貓涼粉💰18每次食川菜嘅時候都一定會嗌返一碗涼粉,冰冰涼涼,作為飯後甜品相當唔錯🤓食之前配上山楂、提子乾、花生碎同紅糖,甜甜哋,滿足🤗💫推薦指數: 9/10​​除咗以上所介紹嘅嘢食之外,我哋亦都嗌咗一個一人嘅套餐,價錢係$68 ,包咗主食、小食同飲品😙🔖馬蹄豚肉冬菇餃餃子一共有八隻,每一隻都份量十足,所以女仔嚟食嘅話係一定夠飽🤣餡料味道鮮美,加上有馬蹄嘅關係,食落去會有少少爽口㗎😙💫推薦指數: 8/10​​🔖蜜糖芥末炸雞翼炸雞翼一共有三款口味,除咗我選擇嘅蜜糖芥末口味之外,另外仲有原味同孜然椒
今日嚟個新嘗試,試吓呢個連鎖嘅川菜小店🤗

🔖麻辣雞絲涼皮

💰18

🔖馬蹄豚肉冬菇餃
💫推薦指數: 8/10​​

🔖蜜糖芥末炸雞
炸雞翼一共有三款口味,除咗我選擇嘅蜜糖芥末口味之外,另外仲有原味同孜然椒麻口味🫶🏻雞翼大大隻,炸到金黃香脆,食落去啖啖肉🤤而且個醬汁味道亦都唔錯,推薦大家嚟一定要試吓呢款雞翼啊😌

🔖香脆花生
💰20
呢度都有唔同嘅罐裝小食俾大家選擇,而我今次就試咗香脆花生🥜食落去鹹鹹地,夠脆口,用嚟送下啤酒就適合啦🤗
-​
溫馨提示
👉🏻飲品方面我哋就加$3升級咗做御翠烏龍茶,另外仲試咗香桃茶🍑兩款飲品都係正常發揮啦🤣
  • 雞絲涼皮