2020-03-07
平時食泰國嘢都好貴每個餸都要$100上落 但呢間就好平同埋性價比都好高我哋叫咗個招牌船皇河粉 佢有齊晒豬牛雞肉 所以可以試晒唔同嘅餸 我最鍾意就係個牛腩 好入味好香 又好炆得好「淋」啲河粉係好闊嘅 唔同平時茶記食嗰啲幼身嘅河粉 河粉煮得軟硬適中都幾好食之後我哋仲叫咗個泰式炒金邊粉 覺得佢陣味係偏向酸嘅(比起我平時食嗰啲)同埋冇咁甜 金邊粉真係好大碟 我地兩個人都食唔晒😂之後仲叫咗個泰式炸春卷 佢入邊係有炸蝦嘅所以食唔到泰式蝦餅(賣哂)都算滿足左食炸蝦嘅願望😂🤣佢個春卷皮好薄 食落去脆卜卜都幾香口㗎我哋仲叫咗串燒牛舌同沙嗲豬肉 牛舌雖然食落去係幾彈牙但都易咬開😀至於沙嗲豬肉真係好正🤩佢啲沙嗲醬好濃郁 而且條串燒好大唔 係就咁幾啖肉 兩啖就冇個種🙂🤨之後仲叫咗個芒果糯米飯做甜品 啲飯稍為硬身咗啲 如果可以軟啲就更好啦 不過啲芒果都甜嘅 同埋椰汁呢都食得出唔係用果隻罐頭嘅椰汁 陣味係比較新鮮😉糯米飯嘅甜味都剛剛好👍🏼☺️嘢飲方面叫咗杯泰式熱奶茶同埋龍眼冰熱奶茶好滑好香唔會太甜👍🏼👍🏼龍眼冰都好Fresh 食完啲油膩野就最啱飲佢㗎啦🥳
嘢飲方面叫咗杯泰式熱奶茶同埋龍眼冰
熱奶茶好滑好香唔會太甜👍🏼👍🏼