2020-10-25
今次去到元朗食西餐,原來呢個地方附近都有好多好嘢食!而且距離yoho只係幾分鐘嘅路程!今次我哋就搵咗間小店去試吓啦!呢間小店環境細細地感覺好溫馨,餐牌相片有好多選擇,平均百零蚊就有一個主菜加湯、蒜蓉包、飲品。都幾多嘢揀,食扒、意粉、意大利飯等等都有。湯我哋就各自揀咗一個蘑菇湯同一個南瓜湯。蘑菇湯好香蘑菇味,唔會太鹹亦都唔會太假,口感都食到有少少蘑菇粒,值得一讚。而我就比較鍾意南瓜湯,因為個口感好creamy,而且個南瓜都好甜,如果再大份啲就好啦。至於蒜蓉包都好有誠意,上邊有好厚嘅蒜蓉。而且食落好鬆軟,拍得住某大薄餅店嘅蒜蓉包!主菜我哋叫咗個豬仔骨配意粉,一上菜就發現佢比我想像中大份好多,兩個人食就真係太多啦,佢都燒得啱啱好,唔會好硬。至於個意粉都幾有驚喜,通常呢啲跟餐意粉都係白烚好乾,但佢係有用橄欖油炒過。睇得出落過心機!另一個係雜扒配薯條。雜扒有雞扒羊架牛肩胛煎蛋紐倫堡香腸。超級豐富。啲薯條上到嚟仲係熱㗎!至於扒就好多唔同嘅選擇,啱晒啲食肉獸!另外仲叫咗個Buffalo wings! 50幾蚊六隻大大隻!而且啱啱炸好,味道好惹味!值得一試!飲品方面我哋就冇特別叫佢既特飲啦!我哋叫咗一
飲品方面我哋就冇特別叫佢既特飲啦!我哋叫咗一杯凍檸茶同一杯凍朱古力。凍檸茶個茶底都唔錯,有茶味!至於杯朱古力都好香濃!
總括嚟講成間餐廳,係好抵食同埋可以食到一個好完整嘅dinner! 兩個餐加小食都係三百幾蚊!好多細節位睇得出佢哋好擺心機落去做!係一間可以再試嘅餐廳。