2022-12-16
話說住葵芳的朋友們都向我大推友義氣的酸菜魚好味又抵食,所以星期日就帶埋好中意食辣又中意食魚既屋企人試下⸜(*ˊᵕˋ*)⸝/🌟老壇酸菜魚(小辣) 加大$298酸菜魚不止窩大,就連份量也超!級!多!魚肉滑溜無骨,就連好怕魚骨既老公都食左好多塊👍🏻湯底小辣都算溫和,帶辣椒和蒜香,酸酸辣辣的十分開胃。配菜還有萵筍、金菇、雲耳和寬薯粉,非常足料ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)/🌟川味毛血旺 $130另一道菜家人點了毛血旺,有同樣滑溜入味的鴨血、肥美豬大腸,還有軟腍豬肚和邪惡午餐肉;配料有芽菜、雲耳、萵筍等,都幾多野食!水煮汁辣得黎又唔怕嗆口,夠哂惹味😋/⭐️經典香辣鍋 $232香辣鍋與我想像中吃過的乾鍋有點不同,這一款的醬汁和油量也比較多,個人比較喜歡乾身一點☺️自選五款配搭有滑牛肉、田雞、金錢肚、金菇和土豆片,全都掛汁入味。屋企人尤其中意土豆片,但佢墊喺底吸哂啲油好得人驚,我就不敢恭維了🫣佢地就食不停口大讚~ෆ/⭐️蒜蓉炒萵筍 $65原本打算清炒,不過店員提議蒜蓉會更香更惹味,的確冇介紹錯呢( ˘͈ ᵕ ˘͈ )/四人消費連兩杯大檸茶及一碗飯,免加一後合共$779,真的很抵食!而且店員都親切有禮,就算加一也公道
🌟老壇酸菜魚(小辣) 加大$298
🌟川味毛血旺 $130
⭐️經典香辣鍋 $232
⭐️蒜蓉炒萵筍 $65
四人消費連兩杯大檸茶及一碗飯,免加一後合共$779,真的很抵食!而且店員都親切有禮,就算加一也公道,可以一試呢🙌🏻