2022-12-15 1094 views
早排經過紅磡 已經留意到呢間店 本身以為佢係一間做Pizza Takeaway嘅舖頭 今日先發現原來佢有堂食嘅位置 咁就入咗去食個lunch🤣餐廳鋪面位置唔算好大 只有大約10幾個座位 坐低咗之後店員會俾Menu我哋睇吓食啲咩 揀好之後就可以去收銀處落單😗 咁我同友人就每人揀咗一款pasta 而家仲做緊優惠每份pasta再減$10 真係幾抵食😌焗芝士肉醬意大利粉估唔到份量咁大😅 面頭見到鋪滿焗溶嘅芝士 𢳂起當然就拉晒絲啦 食落意粉唔會焗得太乾身 都有幾多肉醬 不過要留意返呢度嘅肉醬係牛肉 如果唔食牛嘅朋友就唔好叫呢個啦😂白汁吞拿魚洋蔥螺絲粉呢碟賣相就比較普通 有吞拿魚 菠菜 洋蔥伴住螺絲粉 不過食落味道比較淡 而吞拿魚就過鹹 一定要兩樣撈埋一齊食先平衡到個味道😗 不過呢碟感覺爭咁少少 因為佢係一啲芝士都冇 所以之前食開白汁焗螺絲粉嗰啲會有芝士 成日形住應該要有芝士味🥹 所以呢個係我個人問題 今次就冇試佢嘅Pizza 其實佢有個二至三人餐好抵食 有一個Pizza加一款意粉再加兩碗湯或者兩罐汽水 不過我哋兩個人就比較細食 食唔晒 下次有機會都可以試埋😝

白汁吞拿魚洋蔥螺絲粉
白汁吞拿魚洋蔥螺絲粉