2018-08-20 89 views
呢一兩年經常係煮食節目聽到慢煮,不過一直未有機會一試。今日放工就同朋友去到呢間係太子好評如潮既慢煮餐廳裝修似被悉心打扮既高格調酒吧,燈光舒適,環境跟格調來說都不錯!餐具都相當有心思,係縮細版既菜刀因果報應可樂,味道幾特別,少少似沙士。所有主菜當然係以慢煮為賣點,豬牛羊雞都有,而且好處份量唔大,價錢都好合理。安格斯西冷牛扒 - 8oz ($98)西冷比起肉眼扒肉質較厚,可能因為用慢煮煮法唔會流晒血水但都保持到一點點嫩,而且肉味比較濃郁,加上用埋香料調味更好味!法式羊架 ($98)法式羊架脂肪適量,冇好蘇膩既感覺 ,肉質剛剛好,唔會太韌入口即溶,唔鍾意肥膏嘅人應該會鍾意!配菜方面另外加點雜菜沙律,牛油果同蕃薯條!選擇蕃薯條因為感覺比較健康!蕃薯條炸得剛剛好,唔會太油。環境有FEEL加埋食物質素好~會ENCORE~
呢一兩年經常係煮食節目聽到慢煮,不過一直未有機會一試。
今日放工就同朋友去到呢間係太子好評如潮既慢煮餐廳

餐具都相當有心思,係縮細版既菜刀
因果報應可樂,味道幾特別,少少似沙士。
因果報應可樂

安格斯西冷牛扒 - 8oz ($98)

法式羊架 ($98)

甜薯薯條

環境有FEEL加埋食物質素好~會ENCORE~
2018-08-09
$180 (Dinner)
甜薯薯條
  • 安格斯西冷牛扒-8oz($98)