2021-10-14
嚮中環食過嘅手工意粉餐廳,而家嚮西環都有分店了。裝修同中環店好類似,門口都係有一大排白色框玻璃窗,裡面係暗黃燈光加上淺木色藤椅,好有情調,適合打卡。Lunch time冇得book,雖然幾乎滿座,但冇中環店咁多人等位。一坐低侍應就比左袋餐包,係法包,點黑醋同橄欖油食,如果係熱嘅就更好了。呢度Set lunch算抵食,$158包前菜、意粉同甜品,仲唔使加一。Andrea's Cold Cuts (前菜)有Parma ham同水牛芝士。由於parma ham係我最愛嘅食物之一,每次都會點呢個前菜,份量真係好多。Tuna Tartare (前菜)本人唔食tartare,呢個係朋友點嘅。目測吞拿魚份量好多,仲有大量牛油果同洋蔥,聽講撈埋一齊食口味唔錯。Tagliolini Truffle松露醬同松露片味道濃郁,醬汁非常creamy,而且意粉煙韌,係我鐘意嘅硬度。Lasagna Classica牛肉肉醬千層麵,上層係焗到焦脆嘅芝士,上碟已經好香,第一口味道好濃好驚艷,但食到一半會覺得有點鹹同膩,如果同人分享會好d。Tiramisu非常大杯,表面鋪滿朱古力粉,中間嘅蛋糕軟滑而且咖啡味濃,但比較甜,
Andrea's Cold Cuts (前菜)
Tuna Tartare (前菜)
Tagliolini Truffle
Lasagna Classica
Tiramisu
非常大杯,表面鋪滿朱古力粉,中間嘅蛋糕軟滑而且咖啡味濃,但比較甜,食曬就會感覺幾漏。
Panna Cotta
上層係紅梅jam,下層係奶凍,酸酸甜甜,比較解膩。