1K
2016-12-12 1205 views
朋友帶我去了家好抵吃嘅海鮮酒家打邊爐,價錢同質素都唔錯,湯底點了推介嘅崩沙牛腩鍋$148大大件牛腩,肉質煙韌彈牙,腩位亦好軟熟,當然重有蘿蔔,同蕃茄,煲耐少少蘿蔔鮮甜又軟熟一般配料每碟$28雖然係劃一價,但質素同份量就係出面嘅一倍有多,叫了牛滑、魚滑,真係大大碟,平時一轉放晒,今次可以放兩至三轉,最緊要係超爽口彈牙,牛滑重加了馬蹄,超有口感,滾熟後就好似食點心啲鮮竹牛肉咁,真係好好味!而魚滑就好彈牙!而魚皮餃就有成十隻之多,真係貨真價實,味道同平時食開都一樣,咁先抵!另外叫了炸魚皮$28超脆口,長長超大條,放滿只碟,放湯或即吃都唔錯!另外必叫嘅水餃$32亦都係10隻一份,真材實料大大隻,用料十足!有鮮甜嘅豬肉加埋啲爽口嘅雲耳同蝦肉,正!呢個真係一定要叫,蝦丸$7810粒,望主佢你已經知道無點錯,比叫生蝦食更抵,每粒丸上都有大大隻蝦係到,最緊要放湯後熟了入口時,你會感覺到個種彈牙爽口鮮甜嘅感覺一齊出來,每粒都係約$9到,但係唔係到到都食到!最後當然係必吃肥牛啦,特級手切鮮肥牛 例$180份量夠兩至三人,今晚三條友食埋份特級手切鮮肥牛都真係差不多有十成飽,肉質同埋脂肪比例都清楚看見,一拖即
朋友帶我去了家好抵吃嘅海鮮酒家打邊爐,價錢同質素都唔錯,
湯底點了推介嘅崩沙牛腩鍋$148
一般配料每碟$28
而魚滑就好彈牙!
另外叫了炸魚皮$28
超脆口,長長超大條,放滿只碟,放湯或即吃都唔錯!
另外必叫嘅水餃$32
呢個真係一定要叫,蝦丸$78
最後當然係必吃肥牛啦,特級手切鮮肥牛 例$180
份量夠兩至三人,今晚三條友食埋份特級手切鮮肥牛都真係差不多有十成飽,肉質同埋脂肪比例都清楚看見,一拖即吃,入口即時溶化嘅感覺真係令人開心愉快!
雖然間酒家就比較舊,但一樣超多人,座滿後要上一層,辛苦搵埋都係食!食得好個人都開心啲!
Type of Meal
Dinner