2021-06-16
假日想食下放題又唔想係市區同人迫,搵下搵下搵到呢間鳴門割烹料理,雖然位於九龍灣,但係鄰近Megabox,相對嚟講冇咁多人但又有個大型商場行下!而鳴門提供呢個日式semi-buffet只係星期六日及公眾假期會提供,供應時間由11-2pm。收費方面:成人$238,小童/長者$148,就有限時90分鐘任飲任食啦。。。我哋12點鐘去到餐廳,現場已經有好多人輪候入座,而餐廳環境寬敞,枱同枱之間有足夠嘅空間。主食方面有八個選擇,而我同朋友就揀咗帆立貝海膽丼同大蝦天婦羅,每位仲送一隻磯煮鮑魚。。。🔘帆立貝海膽丼評分: 🌕🌕🌕🌗🌑評語: 帆立貝粒粒都好新鮮好爽口。海膽份量都唔小,而且入口鮮甜美味。。。🔘大蝦天婦羅評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 天婦羅全部即叫即炸,送到嘅時候仲係熱辣辣同好脆口。蝦肉夠新鮮,咬落仲有肉汁同好彈牙。。。除咗主食之外其他野食同飲品都可以無限encore架,食物種類有好多,沙律、刺身、壽司、串燒、小食。。。🔻🔻🔻🔻🔻特別推介🔻🔻🔻🔻🔻芝麻雞翼,燒明太子玉子(玉子上枱仲係熱辣辣㗎,甜甜地再加上明太子醬),燒三文魚鰭,刺身全部都好新鮮,而且好厚好足料。。🔻記得要book位呀,我地果日去食
🔘帆立貝海膽丼
評分: 🌕🌕🌕🌗🌑
🔘大蝦天婦羅
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
🔻🔻🔻🔻🔻特別推介🔻🔻🔻🔻🔻
。
🔻記得要book位呀,我地果日去食都全滿架
🔻性價比都不錯
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️