2023-01-19
好耐冇去食放題🥳新年咁開心梗係要去擦翻餐👍🏼依次去咗銅鑼灣嘅「極尚大瀛喜日本料理」。我地食5:30-7:30pm 時段$248/位,食足兩個鐘。🔶刺身丶壽司🔶刺身擺盤好靚🥳用咗好有冬日feel嘅紅葉做裝飾~煙霧乾冰效果有睇頭。選擇有三文魚丶油甘魚丶劍魚腩丶吞拿魚丶希靈魚丶北寄貝丶帶子丶赤貝丶八爪魚丶赤蝦甜蝦等等~我哋點咗嗰啲都好新鮮。壽司口味都算多,而且細細件唔驚好飽肚~而醬燒左口魚邊壽司好有魚脂香,另外仲有鵝肝壽司丶鹽燒三文魚腩壽司都唔錯。🔶串燒丶燒物🔶串燒方面,如果食羊~依到嘅燒香草羊鞍燒得好惹味,啖啖肉夠晒香口。鹽燒牛舌夠彈牙,燒菠蘿每次必點🤤啖落酸甜多汁夠曬開胃。仲有比目魚西京燒,魚香肉嫩。🔶一品料理🔶醉飽魚入口微甜有酒香,彈牙入味。點咗紅燒乳鴿王,都好香口~另外仲有鮑汁扣花膠丶蒜香牛肉粒丶牛肉鍋⋯ 選擇都好多。🔶自助區🔶有多款日式前菜丶沙律丶熱食丶小杯甜品丶飲品丶啤酒丶清酒丶雪糕雪條… 熱食推薦~薑蔥龍躉,入口嫩滑味道一流。炸物有我好like嘅炸鮮奶,仲有半溶流心嘅榴槤炸彈~湯&糖水都唔錯。當日嘅湯品係淮山杞子蟲草花煲雞,而糖水有椰子海燕燉鮮奶,兩樣都好足料。食足兩個鐘真係超
🔶刺身丶壽司🔶
🔶串燒丶燒物🔶
🔶一品料理🔶
🔶自助區🔶
食足兩個鐘真係超滿足。