2017-04-22 227 views
旺角兆萬中心已經是玩具發燒友嘅天堂, 多層商場, 有玩具模型, 如超合金系列、幪面超人、變形金剛 等等......於是我book 了「神戶屋日韓放題」, 約了好友一同逛街後盡情享受美食。 地理位置十分方便, 神戶屋亦是在兆萬中心, 看完玩具, 電梯直達即可, 而且在openrice有不少正面食評 ! 不妨一試! 刺身拼盤經店員介紹, 先來一個漂亮嘅刺身拼盤 ! 刺身包羅萬有, 賣相不錯, 有三文魚、蟹棒、甜蝦、北極貝、海膽、 等等,質素也不錯, 三文魚 厚切,算肥美!  海膽都算鮮甜,還很大, 總括來講都算新鮮 !叫了多款壽司,有部份味道一般, 但值得推介是火炙沙律醬三文魚腩壽司, 十分好味 ! 日本和牛壽喜燒我好鐘意食壽喜燒,因為有種獨特味道,而最關鍵就是個湯汁, 香甜而不太鹹, 味道適中,加上大蔥,層次增加不少 !這個鍋做得不錯 ! Yummy ! 牛肉不錯, 油脂分佈平均, 我煮到半生熟配上湯汁,香滑 。 北海道燒扇貝扇貝加上蒜蓉再燒, 好香, 配上秘製沙律醬, 味道可口! 黃金芝士燒廣島蠔心動的芝士配上香噴噴嘅沙律醬,味道好夾,喜歡 !天婦羅上枱時, 只是暖! 看見有薄薄炸漿
刺身拼盤
經店員介紹, 先來一個漂亮嘅刺身拼盤 !
火灸沙律醬三文魚腩壽司
日本和牛壽喜燒
這個鍋做得不錯 ! Yummy !
牛肉不錯, 油脂分佈平均, 我煮到半生熟配上湯汁,香滑 。
北海道燒扇貝
扇貝加上蒜蓉再燒, 好香, 配上秘製沙律醬, 味道可口!
北海道燒扇貝
黃金芝士燒廣島蠔
心動的芝士配上香噴噴嘅沙律醬,味道好夾,喜歡 !
黃金芝士燒廣島蠔
天婦羅上枱時, 只是暖! 看見有薄薄炸漿, 咬吓去, 算脆,不覺太油膩 !
榴槤炸彈幾特別, 外表圓碌碌, 幾得意, 咬落去,中間填滿熱騰騰嘅榴槤, 香濃嘅榴槤漿, 口感不錯, 值得一試 !
榴槤炸彈
冰鎮菠蘿是我必食之選, 咬落新鮮爽口, 又甜又多汁 ! 最啱夏天享用
冰鎮菠蘿
整體來說,食物質素ok, 種類選擇多, 有多款飲品及甜品, 最重要是價錢大眾化!
冰鎮菠蘿