2022-11-18
聽朋友講喺觀塘一間好抵食嘅日式放題,想去試好耐啦,今天終於book到個位,我哋十二點鐘取位,剛開始入座,嘩!可以食到三點。這裏地方好大,呢度嘅裝修好簡單,分A區和B區,有好多自取嘅食物,方便各人所愛。我第一輪梗係叫我最鍾意食嘅魚生,有三文魚、希靈魚、甜蝦、仿鮑魚片、象拔蚌、 北海道帶子、赤貝、赤蝦、油甘魚、螺片、鮑魚~等等。 我最鍾意食三文魚,好肥美、厚度又適中、好有口感。我每樣叫少少, 喜歡食可以再叫,免得浪費。跟著開始品嚐各種壽司, 一般壽司都會好齊,你想吃什麼壽司都會有,真係包羅萬有,你想點就可以食,非常滿足!還有好多熱食喎,鹽燒牛舌、蒲燒鰻魚、燒香草羊架、乳鴿、蒜蓉粉絲蒸扇貝、黑椒蜜汁一口牛、 極尚花膠盛宴~等等。 甜品真係好多選擇,又有最好味嘅雪糕,仲係零卡路里喎,食多多都唔怕肥,真係好滿足。
我最鍾意食三文魚,好肥美、厚度又適中、好有口感。
我每樣叫少少, 喜歡食可以再叫,免得浪費。