2019-11-14
廿一堂基本上是我每星期都會吃的餐廳(將軍澳也有一間分店),主要喜歡它性價比高,而且食物選擇合口味。今天晚餐想不到吃甚麼的我又幫襯佢啦哈哈!🤣平時一定揀食飯嘅我今日因為不太餓,所以就揀咗牛肉65°C溫泉玉子烏冬,套裝跟配麵豉湯和大福。另外還加點了一份唐揚雞。🐤味道方面蕃茄湯不是很濃味的那種,雖然吃的時候沒有是令人眼前一輛,但是牛肉和配料份量挺多的,有海苔、腐皮和洋蔥。讚岐烏冬大家應該都知道質感如何,不用說了吧~😙 Mix埋玉子更好吃👍🏻唐揚雞外皮有點太脆和偏硬,以致比較容易𠝹口,大家吃的時候要小心一些。但是味道唔錯,而且夠熱。強烈建議一定要沾沙律醬,十分配!作為沙律醬粉絲的我每一下都沾了很多,正💕飲品我加錢點了柚子檸檬梳打。飲落唔太特別,跟想像中的一樣,但也是 OK 嘅!🍋 唔想飲玄米茶嘅話可以試吓。最後當然唔少得甜品啦!🤤 呢一個大福可以一口吃完,整個放落口十分滿足而且滿滿奶油味。表面灑上了抹茶粉,甜品控不要錯過🧡💛 我想講隔離枱有人唔識大福就丟咗,我超想幫她食埋😭整體來講,係中環呢間店的性價比可以說是幾高嘅,難怪放工都有不少OL來吃。
最後當然唔少得 甜品啦!🤤 呢一個大福可以一口吃完,整個放落口十分滿足而且滿滿奶油味。表面灑上了抹茶粉,甜品控不要錯過🧡💛 我想講隔離枱有人唔識大福就丟咗,我超想幫她食埋😭