2020-11-22 124 views
兩星期前已經想試吓呢條街既日本餐廳,今日都係決定唔到食拉麵抑或食便當,食拉麵果間有幾個人排緊,呢間無人排,決定食便當。裝修幾簡約,原來都幾多位,因為餐廳入面都仲有枱既。一坐低就先送上一杯熱茶,貼心。我入來之前係想食鰻魚飯便當既,但最後揀左吉列豬扒,因為便當入面有個「可樂餅」!超正。除左一個便當外,有碗麵豉湯,送埋飲品(烏龍茶或汽水)。麵豉湯其實好正,真材實料,唔會只見到水,好飲,飲晒。到個便當到!嘩!咁多飯,肯定食唔晒。吉列豬扒賣相很好,真係新鮮炸,好熱。皮好趣、豬扒好霖,而且仍然好 juicy,正。稍嫌覺得D油多左D。一小塊既玉子係好好既安排。而且有一格載左D薯仔咖喱汁,送飯一流。最後,要食我十分期待既可樂餅!真係好好食!十分滿意。對我來講,份量太大,食唔晒,我好想食埋D飯,飯面加左的芝麻同鰹魚碎,食落好香。仲有仲有,生薑!味道剛剛好,食飽飽食返幾片生薑幫助消化。唔覺唔覺,食左兩碟仔添 不過,係日本吉列豬扒通常會棷菜沙律任食,如果可以有棷菜沙律就好啦,唔駛任食都得。最後埋單,係收$68,午市無加一,抵食!

除左一個便當外,有碗麵豉湯,送埋飲品(烏龍茶或汽水)。

麵豉湯其實好正,真材實料,唔會只見到水,好飲,飲晒。

最後,要食我十分期待既可樂餅!真係好好食!十分滿意。

最後埋單,係收$68,午市無加一,抵食!
2020-11-22