2022-05-08 113 views
同朋友嚟咗呢間喺旺角嘅日本料理居食屋。位置非常就卻,正正旺角站一出行一兩分鐘就到!店舖環境寬敞,兩個人坐咗喺卡位,非常舒適,光線亦都足夠。叫咗一份三文魚刺身,一份鰻魚丼,海鮮鍋,仲有甜品,大約三百蚊左右,個人都覺得價錢合理。三文魚刺身10片三文魚刺身,魚肉都幾新鮮,唔會好大陣雪味,脂肪同肉亦都比例幾好。蒲燒鰻魚飯 $88鰻魚大約手掌咁大,燒汁偏鹹,但用嚟送飯就岩岩好!不過食晒鰻魚之後啲飯就有少少乾😖 用嘅係珍珠米,都有微微飯香。個人覺得呢個價錢來講都唔錯。蕃茄濃湯大海蝦鍋 $72有五隻大蝦,蝦肉新鮮,唔會有雪藏味亦唔梅。番茄湯濃郁,番茄控一定要試下!不過一個鍋絕對唔夠一人份量,要飽嘅話可以選擇海鮮烏冬!抹茶紅豆丸子糯米丸子包住抹茶雪糕同紅豆再配上忌廉真係冇得輸嘅組合!🥰🥰整體來講係價錢合理嘅日本料理,不過今次無使太多魚生,下次有機會再試下~

店舖環境寬敞,兩個人坐咗喺卡位,非常舒適,光線亦都足夠。

三文魚刺身

三文魚刺身