2023-05-03
啱啱去完日本又掛住日本嘅美食,今天到葵芳閒逛Shopping,忽然想食日本正宗燒肉,於是與好友到訪了嚟自日本東京嘅一人燒肉專門店「燒肉LIKE」品嚐是日晚餐❗
餐廳分店眾多,提供優質食材,牛肉選擇豐富,更提供追加各項單品食物,餐廳採用「無接觸」自助手機點餐及付款系統,以及配有除煙技術嘅無煙烤爐!我們惠顧了以下套餐:1️⃣🌟日本產和牛肩胛肉&牛板腱套餐100g $155嚴選日本產優質和牛肩胛肉及牛板腱,和牛肉味濃郁,牛肉與油脂比例恰到好處,形成霜降紋理,套餐跟配白飯、和風湯及迷你沙律,更可另行加配香濃幼滑溫泉蛋,配搭豐盛,非常抵食!2️⃣🌟牛五花&宮崎牛肩胛肉套餐100g $136呢個定食同樣豐富,嚴選優質牛五花&宮崎牛肩胛肉,和牛肉質鮮嫩,牛五花油脂分佈均勻,優質宮崎牛肩胛肉味香濃,套餐同樣跟配白飯、和風湯及迷你沙律,配搭豐富抵食!總括而言,此日本過江龍燒肉食物種類繁多,而且食物質素好及上菜速度快❗️餐廳鄰近葵芳站,絕對是葵芳一帶高質抵食日本燒肉餐廳之選❗
我們惠顧了以下套餐:
1️⃣🌟日本產和牛肩胛肉&牛板腱套餐100g $155