2021-09-03 364 views
今朝9點幾係公司行左十零分鐘黎呢度食早餐~(我發覺牛頭角係非常十分多茶餐廳選擇,而呢間既百搭$31算係幾平👍🏻)其實原本想食炸醬麵,可惜要十點半先有。。。結果叫左個早餐沙爹牛肉通粉扣底,配煎蛋,煙肉,方包走牛油,熱檸水~通粉神速就送到,個湯底熱到我辣親條👅 😂通粉係有坑紋比較厚身果款,食落幾彈牙,唔錯👍🏻牛肉比較薄,幾滑唔"UN",但個沙爹汁唔香花生味,而且勁稠。。。係稠到會一pat醬痴住係舊牛肉度然後我將舊牛肉係個湯底裡面fing都fing唔走面頭D醬,唔明點樣可以做到。。。😅😅 由於個醬偏多同偏稠,所以食落都幾濃味~煙肉好淺色煎得唔夠香(我覺得張相已經影得比實物靚左😅)加埋塊咁plain既方包,成碟野望落都唔太吸引😂😂(如果可以加兩,三蚊轉奶油/奶醬就好啦😬)整體水準不過不失,價錢取勝~
今朝9點幾係公司行左十零分鐘黎呢度食早餐~
其實原本想食炸醬麵,可惜要十點半先有。。。
沙爹牛肉通粉扣底

通粉神速就送到,個湯底熱到我辣親條👅 😂
沙爹牛肉通粉扣底

通粉係有坑紋比較厚身果款,食落幾彈牙,唔錯👍🏻
沙爹牛肉通粉扣底

由於個醬偏多同偏稠,所以食落都幾濃味~
煎蛋,煙肉,方包走牛油

煙肉好淺色煎得唔夠香(我覺得張相已經影得比實物靚左😅)
加埋塊咁plain既方包,成碟野望落都唔太吸引😂😂
(如果可以加兩,三蚊轉奶油/奶醬就好啦😬)

整體水準不過不失,價錢取勝~
2021-09-03
$31 (Breakfast)