2021-04-14 48 views
又好耐無出街食過野喇,今次為老公升職出去食餐飯慶祝下🥳🥳呢間餐廳燈光較為暗,似酒吧咁,幾有情調。一個dinner set 包湯、麵包、頭盤、主菜、甜品同野飲,好豐富😋湯我揀左西班牙番茄凍湯,第一次飲凍湯,好似糊仔咁😆有啲青瓜片同兩粒烘到乾左好crunchy 嘅麵包粒,啲湯同爽脆青瓜一齊食令成個湯更加fresh。頭盤揀左天使紅蝦刺身,大大隻,食落鮮甜爽口,加埋啲泰式風味嘅酸甜辣醬有啲似食泰式生蝦刺身🤣主菜揀左烤焗西班牙有機豬鞍架,煮到7成熟唔會令塊肉太乾太鞋,就算唔落gravy 都好食,重保留到肉汁,啲肉汁多到流晒出碟!如果換隻可以兜得住汁嘅碟會好啲,因為食得有啲狼狽😅紫薯蓉好綿密,帶點牛油香,好食到想問佢地有無得refill haha! 烤菠蘿好香甜🍍野飲揀左raspberry lemonade,少甜會好啲~最後食埋甜品~菠蘿味sorbet ,好fresh~味道唔假,似用左果肉整。
又好耐無出街食過野喇,今次為老公升職出去食餐飯慶祝下🥳🥳

呢間餐廳燈光較為暗,似酒吧咁,幾有情調。

野飲揀左raspberry lemonade,少甜會好啲~