2020-01-05 1808 views
之前係街見到華記門口好多人等位,於是就同屋企人決定搵日要試下,終於呢日無咩人等位就試下!雖然唔使等位,但係餐廳內既食客都唔少~呢道有個餐牌係可以自選菜式。我地就選左自選6道小菜原來呢道仲有得叫串燒~我地就叫左少少試下!因為佢係即叫即燒既關係,等候時間都有d長。燒尖椒就麻麻地,再加上我地係share食,佢原條上就有d難搞最後要走去叫師傅幫我地剪一剪。燒茄子唔錯,比得上出面d串燒店。味道雖然唔錯,但就略為油多左d。6道小菜既第一道菜:翡翠炒帶子帶子數量都唔少,而且粒粒都好大粒!西蘭花唔會好硬,唔錯!6道小菜既第二道菜:蝦皇大白菜個顏色有d奇怪,不過味道都唔錯!而且隻蝦都好大隻!6道小菜既第三道菜:蔥油貴妃雞呢個雞既肉質超級滑,比起d大酒樓做得更加出色!6道小菜既第四道菜:燒汁薯仔安格斯呢個估唔到係小弟覺得最好食既一道菜!薯仔外面脆脆地,好好食!而且安格斯整得好淋!下次黎要再叫!6道小菜既第五道菜:辣酒煮東風螺呢個份量都唔少,而且東風螺煮得好入味!愈食愈辣!6道小菜既第六道菜:清蒸沙巴仔呢條魚可以比得上酒樓既蒸魚,蒸得好滑!我地食之前都係覺得呢間餐廳同平時d小菜館差唔多,點知原來可以比得上酒

雖然唔使等位,但係餐廳內既食客都唔少~

呢道有個餐牌係可以自選菜式。我地就選左自選6道小菜

燒尖椒

最後要走去叫師傅幫我地剪一剪。

燒茄子

翡翠炒帶子

6道小菜既第一道菜:翡翠炒帶子
帶子數量都唔少,而且粒粒都好大粒!西蘭花唔會好硬,唔錯!

蝦皇大白菜

6道小菜既第二道菜:蝦皇大白菜
個顏色有d奇怪,不過味道都唔錯!而且隻蝦都好大隻!

蔥油貴妃雞

6道小菜既第三道菜:蔥油貴妃雞
呢個雞既肉質超級滑,比起d大酒樓做得更加出色!

燒汁薯仔安格斯

6道小菜既第四道菜:燒汁薯仔安格斯

辣酒煮東風螺

6道小菜既第五道菜:辣酒煮東風螺
呢個份量都唔少,而且東風螺煮得好入味!愈食愈辣!

清蒸沙巴仔

6道小菜既第六道菜:清蒸沙巴仔
呢條魚可以比得上酒樓既蒸魚,蒸得好滑!

我地食之前都係覺得呢間餐廳同平時d小菜館差唔多,點知原來可以比得上酒樓!美中不足既係侍應唔夠,落單我地都係要自己去搵人。不過唔緊要,野食緊要d,下次再黎過!
燒尖椒
燒茄子