2021-03-12
好耐冇出街食過晚餐喇臨近白色情人節🥰近近地同另一半book咗 @harbourplazaresortcity 去食佢地嘅海鮮自助晚餐海鮮自助餐嚟講,我一定會揀有生蠔食嘅酒店✨因為我本人勁鍾意食生蠔🦪無論係重海水味嘅法蠔定creamy嘅美蠔我都愛.而 @harbourplazaresortcity 嘅就係肉厚又creamy嘅美國生蠔😍因為美國蠔冇咁重海水味,所以我通常只會唧少少檸檬汁落去就食,唔會落cocktail汁除咗生蠔,仲有藍青口、松葉蟹腳、翡翠螺同埋凍蝦等海鮮😚Refill速度好快,唔洗等到頸都長,而且坐低咗冇耐,服務員仲送上焗龍蝦😍好味.另外,我亦幾欣賞佢地嘅cold cut同芝士區😚好少可buffet會有Blue cheese,呢度都有得食,對於重口味嘅我表示開心❤️Cold cut方面亦有齊Parma ham同Salami~而煙三文魚亦同平時食開嘅有所不同,就係佢好重Dill草味,相對冇平時食果啲咁鹹,不錯👍🏻值得一試.然後,熱食方面,個人幾鍾意七味軟殼蟹,外脆內軟,而且相當惹味,一口氣食咗幾件😆羊架亦不錯,表面煎得頗為香脆,入面唔會過熟不過黑松露蟹肉忌廉湯可以稍作改善,黑松
臨近白色情人節🥰
除咗生蠔,仲有藍青口、松葉蟹腳、翡翠螺同埋凍蝦等海鮮😚
然後,熱食方面,個人幾鍾意七味軟殼蟹,外脆內軟,
不過黑松露蟹肉忌廉湯可以稍作改善,黑松露味的確幾出,但唔係好飲到蟹肉嘅鮮甜味,建議調味可以落重番少少,提升番個蟹肉味同埋減番少少黑松露份量
整體嚟講,呢度嘅食物都算唔錯,有生蠔食嚟講價格亦相宜👍🏻