2020-03-12
公司搬左去天后,Lunch hour行到去大坑見到有間印度餐廳,緊係入去試下。餐廳好細,最多只可以招呼二十人左右,但藍色既牆加上黃色既裝飾好sharp醒好有異國風情。Lunch set好抵食,五六十蚊就搞得掂個set仲包埋野飲,我叫左咖哩蝦+烤餅,我同事就叫左無骨雞肉飯。第一樣上菜既係是日餐湯,個湯好濃稠,但因為本人好少食印度菜所以食唔出究竟用咩材料整,不過酸酸的好開胃。之後上菜既係無骨雞肉飯喇,個雞既份量俾我想像少得3舊,但味道同肉質出色,好香既香料味而且係滑雞,一秒原諒左佢。之後既咖哩蝦+烤餅係我最欣賞的,個咖哩好香,好大隻蝦,食得出係新鮮蝦唔係冰鮮蝦,個烤餅係即烤出黎,熱辣辣,外面烤到好脆,點埋d咖哩食真係冇得頂。如果你去到食咖哩既話記得要配烤餅唔好配飯!最後我加左$12飲芒果乳酪,鐘意飲yogurt類飲品既人一定會鐘意!酸酸甜甜真心正!餐廳所有職員都係地道印度人,所以真係同店名一樣,絕對食到正宗印度菜!