2024-12-17 0 views
原來新裕民坊商場地下有間水門雞飯,星期六五點前都有下午茶餐,於是買外賣返屋企食。下午茶居然只係$38, 包水門雞飯/ 船河+小食,可以㨂春卷/雞翼/牛舌, 份量唔細,船河有好多塊牛肉同四粒牛丸,非常抵食。加+$5就有啲泰式特飲,+$10仲有牛舌/ 芥䔵。另外仲嗌咗雙拼水門雞飯,炸雞香口唔油膩,水門雞無骨嫩滑雞味濃,點上泰式醬汁,好惹味。我覺得呢間嘅油飯比其他餐廳嘅香,同水門雞好夾。香葉辣肉碎煎蛋飯係屋企人至愛,呢個飯睇落簡單但因為要加泰式香料九層塔, 所以係屋企都唔易copy到隻味, 仲有隻燶邊蛋,超級送飯。串燒有得㨂豬同雞雙拼,烤得啱啱好,唔會乾,點上沙嗲醬,好食餐廳人手好夠,外賣包裝得好整齊,拎返屋企都無漏。呢個價錢真係太抵,會再encore.

串燒有得㨂豬同雞雙拼,烤得啱啱好,唔會乾,點上沙嗲醬,好食