2021-01-23
禁左晚市一排都無食泰國野好耐,今日難得星期六下晝都搵到位係九龍城泊低車,擇左間地道泰式小店,係近著富豪東方個邊既衙前圍道,看似不太起眼,但見到餐牌價錢好抵食😍.餐廳細細間,只有5張2人枱,職員全部都係正宗泰國人,只識講英文同泰文,感覺好似係泰國🇹🇭所有野食都係勁大碟,細胃既要睇著叫🙈.🍴皮蛋炸蝦餅 $73泰國野最中意叫呢樣,重點係個蝦餅夠爽,咬落彈牙,炸粉薄薄地,加埋皮蛋都係7x,我印象中應該係九龍城最平😁🍴串燒 豬肉$12 雞腎$12 墨魚丸$14串燒係即叫即烤 價錢定價仲好平 新鮮熱辣 仲配埋自家製既燒烤醬點黎食好滋味😋🍴泰式豬頸肉炒粉絲$58粉絲炒得幾香 應該要歸功於極多配菜(包括:椰菜、芹菜、紅蘿蔔、蛋花、蝦米、蕃茄仔)蔥味濃郁 加上粉絲炒得好滑身 條條分明 👍🏻🍴豬頸肉炒椰菜苗$72本來想叫青炒椰菜苗,但加埋豬頸肉都唔使加錢😱🙈🙈 係好食既 不過鹹咗少少😋.簡單小店 以平價抵食正宗為主打,唯獨係餐廳比較細間,如果只係黎食野唔係食環境的就絕對推薦👍🏻
🍴皮蛋炸蝦餅 $73
🍴串燒 豬肉$12 雞腎$12 墨魚丸$14