2020-02-29
旺角嘅泰國菜選擇都幾多,疫情下呢間餐廳都有唔少生意,而且幾多人入嚟叫外賣,價錢亦係抵食之選完成一輪嘅消毒搓手程序,嘢飲都已經開始嚟咗。跟餐飲品叫咗熱鴛鴦同熱檸蜜,味道唔錯椰子雞湯味道酸甜,面頭有芫茜奶白色嘅雞湯入面有好多雞肉,菇,香茅同香料,椰子嘅味道清香,加上車厘茄粒酸酸地,味道好開胃香芒蟹肉炒飯有好多蛋絲,成個炒飯望落就係金黃,加上生菜,番茄同青瓜拌碟,感覺完全係泰式嘅清新上面嘅香芒果粒香甜,蟹肉雪白一梳梳,而且有蟹嘅鮮味,入面粒粒分明嘅飯,仲有少少香蔥調味好快就扒完一碗食到最後生菜上面冇咩油,證明飯粒夠乾身唔油膩pad Thai賣相好靚,出面有蛋黃煎成嘅網包住,中間仲插住翠綠嘅香茅旁邊嘅花生粒同青檸為呢道泰國街頭名菜增添咗香脆嘅口感同香味入面嘅金邊粉係橙紅色嘅,食落酸酸地,蝦仁好大隻加上豆干絲同芽菜絲,口感好豐富用清新開始,亦以清新作結,睇嚟呢個亦都係港人愛泰國菜嘅原因
椰子雞湯味道酸甜,面頭有芫茜
食到最後生菜上面冇咩油,證明飯粒夠乾身唔油膩
旁邊嘅花生粒同青檸為呢道泰國街頭名菜增添咗香脆嘅口感同香味
用清新開始,亦以清新作結,睇嚟呢個亦都係港人愛泰國菜嘅原因