2021-07-21 165 views
好朋友搬去寶琳,於是去新都城食晚飯,發現有一間泰國餐廳。今日天氣炎熱最適合食泰國菜,在門口看看餐牌,又覺得價錢合理又多款式,於是入去試試看。由於十分肚餓的關係,點左三樣食物及一杯特飲。海南雞飯($68)嫩滑雞件配薑黃飯,賣相已經好吸引了而且份量十足,兩個人吃很飽。鐵板蠔仔炒蛋( $98 )送上的時候仍然鑊氣十足,熱辣辣非常新鮮而且份量好多,像個小山一樣。想不到亦非常足料,每一啖都有蠔仔😋咖喱炒軟殼蟹( $168 )軟殼蟹送上嘅時候我們都嚇了一跳因為係非常大的一盤,總共有三隻軟殼蟹。每一隻都炸得十分香脆,浸在濃濃的咖喱汁內非常惹味,撈飯或點薄餅一流👍🏻椰皇沙冰( $36 )吃泰國菜一定要點少不了的沙冰,今次選擇了椰皇沙冰,沙冰裏面有一粒粒的椰皇果肉,非常解渴結帳之前,員工非常好,送上椰汁大菜糕作飯後甜品,為這一餐完美作結。
海南雞飯

海南雞飯($68)

鐵板蠔仔炒蛋( $98 )
咖喱炒軟殼蟹

咖喱炒軟殼蟹( $168 )
椰皇沙冰

椰皇沙冰( $36 )

海南雞飯
咖喱炒軟殼蟹