2021-07-19
見到餐廳網頁做緊優惠,網上訂星期一至五下午茶有8折兼免加一。二人埋單只需$260左右,淨係食個環境氣氛都抵。訂枱時特別request了窗口位。雖然前面是工地,但都算望到維港。擺盤精美,唔係一般的三層架,甜點、鹹點和scone分開擺。鹹點有驚喜蘇格蘭蛋很惹味,蕃茄多士和煙三文魚多士都是脆脆的,食落好香口,薯仔蛋餅就正常發揮。甜點用木盒裝住幾特別,tiramisu好軟滑。可惜其他甜品對於我口味嚟講就偏甜。 最甜嘅係carrot cupcake 同 vanilla doughnut。馬卡龍其實有兩款口味,但有一半都coat咗朱古力漿,所以只吃到朱古力的甜。Scone見到有朱古力粒,但只吃到麵粉味。不過欣賞佢哋用mascarpone cheese 代替clotted cream,感覺上會輕盈少少。另外的長條形蝴蝶酥,牛油味香平日來無咩客人,環境清靜。
擺盤精美,唔係一般的三層架,甜點、鹹點和scone分開擺。
另外的長條形蝴蝶酥,牛油味香
平日來無咩客人,環境清靜。