2020-09-22 532 views
西貢半天遊,咁岩今日大家都放假,就陪婆婆去街街,因為平日所以就左去西貢食海鮮。我哋大約五點鐘入到去,行咗一個鐘,就落大雨,啱啱行到全記附近咁就試吓啦,佢哋有米芝蓮星星的。一直以為西貢食海鮮會好貴,原來都唔係,都幾抵食,我哋叫咗個四人套餐,有十幾款可以揀五樣,仲包一碟油菜和糖水或水果。花雕蛋白蒸蟹 - 味道十足,材料新鮮,有兩款不同的蟹,花雕蛋白配白飯😋👍🏻清蒸海上鮮 - 好新鮮,蒸得啱啱好。椒鹽瀨尿蝦 - 好大隻,有三隻,椒鹽好好味😋特濃芝士焗龍蝦加伊麵 - 份量很多,材料新鮮,但係我就覺得太濃了,一定要即食先好味。香蒜椒鹽墨魚 - 墨魚新鮮。油菜 - 新鮮,好似啱啱擇出嚟。糖水 - 紅豆沙,紅豆,有蓮子百合。整體:超值海鮮餐,每人大約$250 ,就可以食到咁多野,而且材料新鮮豐富,而且坐得舒服,不過上菜太快,海鮮要熱辣辣先好食,佢哋差不多同一時間上晒,但食物質數真係幾好,值得推介👍🏻

清蒸海上鮮 - 好新鮮,蒸得啱啱好。

椒鹽瀨尿蝦 - 好大隻,有三隻,椒鹽好好味😋

香蒜椒鹽墨魚 - 墨魚新鮮。

油菜 - 新鮮,好似啱啱擇出嚟。

糖水 - 紅豆沙,紅豆,有蓮子百合。

2020-09-15
Type of Meal