2022-11-02 567 views
觀塘駱駝漆有好多工廈美食😋最近發現開左間港台小食店,小食種類都幾多,有蛋餅、鹽酥雞、刈包、魚蛋燒賣、撈麵同牛雜都有🥰炸豬頸肉 超推介呢個,一盒有好多豬頸肉,因為即炸嘅關係所以都要等一陣。炸到金黃色,咬落去好香口,仲有肉汁,外脆內軟🥰 調味亦都啱啱好,會再買黎食。🥹花枝丸見到有人叫花枝丸好大粒,我都唔執輸。一盒有八粒,同樣係即炸,食嘅時候仲好熱。入面真係有花枝粒,幾彈牙,好好食。😋撈麵配芝士腸除咗台式小食仲有港式小食,佢地嘅撈麵可以配唔同配料,有魚蛋、燒賣等等,我就揀咗芝士腸,麵底好食,唔會煮到好淋。燒賣 佢地嘅魚肉燒賣好大粒,蒸得啱啱好,幾煙韌,最特別係加咗xo 醬,好惹味。

炸豬頸肉

花枝丸