2022-10-17 1308 views
#chuchu食在尖沙咀📍 港青咖啡座呢度環境寛敞又寧靜,枱與枱之間距離寬闊,私隱度算係高,可以邊傾計,見到隔離有幾個auntie都係到食嘢!—————————————————————❣️ 特色下午茶(2位用) $278🐷今次係staycation package包埋的,但就算比錢黎食價錢都好吸引!同埋食物質素都唔差,🐷覺得好過隔離penisula添🙈最起碼性價比高!第一層 甜品🥧迷你藍莓撻迷你一口size啱啱好,有blueberry jam,撻入面有層白朱古力,好味!
�🍫皇家朱古力餅 Royal Chocolate cake 其實唔知佢係opera cake定royal chocolate,但都幾好食,唔會好甜
�🧁Tiramisu 🐷鐘意蛋糕底嘅tiramisu,咖啡味都幾濃!
🍓朱古力草莓士多啤梨幾好食!唔會好酸!第二層🥯英式烤餅 with Strawberry Jam🐷仔話都幾香,唔會話好硬!🍤炸網絲蝦春卷好味!炸到脆卜卜!🥔芝士煙肉焗薯仔迷你size 都幾好食,一啖過!唔會焗到好乾最底一層�🥗煙挪威三文魚沙律煙三文魚冇雪味,沙律菜都算新鮮!�🥪吞拿魚沙律開面治🐷唔食吞拿魚,🐷
#chuchu食在尖沙咀
📍 港青咖啡座
❣️ 特色下午茶(2位用) $278

第一層 甜品
🥧迷你藍莓撻
�🍫皇家朱古力餅 Royal Chocolate cake
�🧁Tiramisu
🐷鐘意蛋糕底嘅tiramisu,咖啡味都幾濃!
🍓朱古力草莓
士多啤梨幾好食!唔會好酸!

第二層
🥯英式烤餅 with Strawberry Jam
🐷仔話都幾香,唔會話好硬!
🍤炸網絲蝦春卷
好味!炸到脆卜卜!
🥔芝士煙肉焗薯仔
迷你size 都幾好食,一啖過!唔會焗到好乾

最底一層
�🥗煙挪威三文魚沙律
煙三文魚冇雪味,沙律菜都算新鮮!
�🥪吞拿魚沙律開面治
🐷唔食吞拿魚,🐷仔就話好開胃!多士脆卜卜!

🥤飲品
跟兩杯飲品,咖啡/茶/果汁
不專業評分
👅好味指數: 7/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 港青咖啡座 (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道41號香港基督教青年會地鋪
🕑營業時間:12:00-22:00
#chuchu食港女tea #chuchu甜品
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店 #eatwithfoodiez
2022-09-22
Type of Meal