2018-09-04
今日去左接朋友放工,之後係附近食餐晚飯。葵興現在多了個新商場,我都是第一次來,呢個商場主要是食肆,種類都不少今次同朋友決定食夏麵館,因為見到佢個套餐好抵食由於係平日既關係,所以不用等位做入座了呢個二人套餐好抵食,所以決定點呢款,一黎價錢合理,食物又多,而且又唔洗再諗想食咩。夠曬方便酸辣湯,味道好濃郁,又酸又辣夠曬地道而且入面材料都不少呢碗相當清點,有兩款湯羹口味各有不同呢款入面有好多又滑既豆腐粒粒,好好味。而且仲有蝦仁粒、瓜粒,食起來口味不錯,口感又有咬口不錯我一向都好鍾意食雞絲粉皮,因為我好鍾意隻麻醬,黏黏的好惹味。粉皮又薄又透,配上了麻醬食好滋味雞絲灑上了芝麻,吃起來帶點點凍好開胃豆角脆卜卜,混入了蒜蓉及少少辣椒來炒,令豆角更為惹味呢窩擔擔麵份量不少,原鍋端上,賣相很吸引而且鍋內的麵食都不少,醬汁好地道,而且都辣的,所以令麵都吸入了辣味,吃起來都相當刺激,超滋味。呢鍋麵盡量快吃,否則會變得杰身,熱食時最為滋味呢款糖醋魚柳我都超喜歡的,因為酸酸甜甜超惹味佢既感覺有點似咕嚕肉,但今次是魚塊炸魚塊外皮脆身,但沾上了醬汁後,會變得腍身,中間部分有嗉啖的魚肉正。這是好開胃的一道菜今晚我地除了
由於係平日既關係,所以不用等位做入座了 呢個二人套餐好抵食,所以決定點呢款,一黎價錢合理,食物又多,而且又唔洗再諗想食咩。夠曬方便
小籠包皮薄餡靚,中間又多熱辣辣既湯汁好滋味