2019-04-25 267 views
潮州食物在香港都有好多不同店舖,但這間的質素都保持不錯所以都會和朋友一齊來吃,今次我地三個人來吃晚餐,等了一會就有位坐,當然首先一枝啤酒先啦,食物方面必食的蠔餅,但今次炸得比較燶左少少,蛋老一點,幸好蠔肉都大隻而鮮甜。足料蠔仔粥就來到,嗅得好香蠔味而口感軟熟濃郁蠔香,粥底都綿口感不錯,味道又剛剛好吾會太咸。這裡的炸野食就比較厚身同冇咁熱就覺一般。這個蜆介鯪魚球不是好多地方同不是人人喜歡,難得朋友都岩食當然叫一個來吃,鯪魚球幾熱夠新鮮,魚肉都口感彈牙,蜆介唔太咸但醬汁勁濃味好惹味,配鯪魚球夾一個蜆介一齊食好味道,整體食物質素都可以而坐得都舒服,吹下水飲杯酒的確不錯。