2018-01-15 172 views
之前係Facebook見到有人推介村爺爺泡飯 就一直都好想去試 今次就同好中意食海鮮既男朋友一齊去試吓我哋六點幾到 唔使排隊 店員安排左我哋坐係最入邊嘅位 牆上見到貼左好多相 同埋小店既報章訪問殿。海鮮龍蝦湯泡飯 ($98)個半隻龍蝦有成半個碗咁大 仲有大扇貝 青口 墨魚仔 蜆等等滿滿一碗 飲左一啖個湯係好鮮甜既海鮮湯 無腥味 未食就已經覺得好滿足喇反番轉 就見到隻龍蝦都幾肥美有肉地 男朋友就即刻開動 因為我地係特登黎試泡飯 所以都係揀左配飯 原來係會分上 自己中意泡幾多都得個蝦鉗打開左之後又係滿滿既龍蝦肉 值得一提既係d海鮮用料都好新鮮 而且蜆殼類都無沙 個湯底鮮甜唔咸 唔係果種飲完之後要係咁飲水既味精湯底小店仲好貼心咁係餐盤度跟上蟹鉗夾同濕紙巾鮮雞鮑片雜菌泡飯 ($42)個湯底係比較清甜既豬骨湯 同龍蝦湯底其實差不多 不過明顯地係少左份海鮮味我將成個飯倒左落碗湯度撈埋一齊食 鮑片鮮甜有咬口 雞肉就好嫩滑 平時我都中意走青 但今次d蔥花落得好好 好夾我地仲叫左碟生菜 唔記得十幾蚊跟餐既凍檸茶 茶味幾濃今餐既性價比好高

殿。海鮮龍蝦湯泡飯 ($98)

殿。海鮮龍蝦湯泡飯

小店仲好貼心咁係餐盤度跟上蟹鉗夾同濕紙巾

鮮雞鮑片雜菌泡飯 ($42)

鮮雞鮑片雜菌泡飯

我地仲叫左碟生菜 唔記得十幾蚊

跟餐既凍檸茶 茶味幾濃

今餐既性價比好高

2018-01-08
$80 (Dinner)
殿。海鮮龍蝦湯泡飯
鮮雞鮑片雜菌泡飯