2017-07-19
冬天個陣,已經想食個呢間任食邊爐,諗住而家天氣咁熱,應該無人同我爭位架啦點知上到去,竟然天氣30度都坐爆,外面仲有人等緊位 !omg, 香港人真係好鍾意打邊爐等到枱後,我地2個人,阿姐竟然安排我地同另外2個人一齊坐圓枱,好彩有2個爐既,限時食2.5小時侍應已預先放低左醬料盤俾我地混醬,跟住就會拎走阿姐仲主動放低左渣意米水俾我地飲,味道較清淡飲品係自助,汽水為主,如果唔啱飲,可以揀酒啤, 不過要另收費,價錢都幾吸引我地首先揀左雙拼湯底,通常其他火鍋店都係default 左雙併係清湯+沙嗲,但呢到係任你拼,我地揀左蕃茄+胡椒豬肚兩個湯底都幾足料,連牛尾骨都有,令味道無咁寡我地開始狂點火鍋料啦,選擇幾多,不過上枱就比較慢,仲有d漏單先講肉類,手切肥牛,雖然油花唔夠多,又薄切,但肉味幾濃滑牛肉,口感嫩滑,都好重牛味,但味道同手切肥牛都唔同,兩款牛都唔錯羊肉片賣相比較失望,竟然係結哂冰,要將佢放埋爐邊解凍先,不過羊膻味極重,一邊淥已經聞到膻味飄埋黎,鍾意食膻味既我就覺得正見到order紙有是日海鮮,我好好奇咁叫左份,原來係蜆,都幾大隻,味道鮮甜海蝦,我諗住任食都唔會好新鮮,但點知食落都唔錯喎,肉
侍應已預先放低左醬料盤俾我地混醬,跟住就會拎走
阿姐仲主動放低左渣意米水俾我地飲,味道較清淡
兩個湯底都幾足料,連牛尾骨都有,令味道無咁寡
先講肉類,手切肥牛,雖然油花唔夠多,又薄切,但肉味幾濃
海蝦,我諗住任食都唔會好新鮮,但點知食落都唔錯喎,肉質幾爽口
五香牛筋腩,我係貪得意叫黎試下, 但睇黎太乾身,所以淥左佢好耐,最後牛腩淥到太韌,但牛筋好淋,仲好入味
至於其他配料,有手打墨魚丸&豬肉丸真係好難得,肉質爽口
芝士丸,個皮有D厚,不過入面芝士幾多
臨走前出埋去個自助機個乳酪,夠冰感, 口感好似食緊雪葩咁
晚市呢到係$158任食任飲,未加一,係幾抵食,亦無另收醬料費,抵讚
總括黎講,食物質素中上,抵食,但要有耐性排隊